Vier redenen om spelelementen toe te voegen aan uw helpdesk

Sinds de lancering van Freshdesk Arcade hebben we zoveel waardering teruggezien van support teams over de hele wereld dat we er een beetje overweldigd door zijn. Het aantal tweets en gedeelde berichten over een support medewerker die het volgende level heeft gehaald in Freshdesk Arcade, een trofee heeft vrijgespeeld of een opdracht heeft afgerond om een badge te verdienen, geeft aan dat dat de klantenservice echt heeft zitten wachten om te transformeren tot iets wat meer plezier geeft.

Maar waarom is support zo klaar voor deze spelelementen? Hier zijn de vier grootste redenen achter de schermen voor het opnemen van spelelementen in klantenondersteuning middels Freshdesk Arcade.

1. Het meest voor de hand liggende: Verander iets saais in iets leuks.

Turn-boring-customer-support-into-Fun-with-Freshdesk-Arcade

Support kan een saaie, ondergeschikte baan zijn en soms kan het de medewerkers geïrriteerd en moe maken. Dit is precies de reden waarom het werk tot een spel moet worden gemaakt. Met producten als Freshdesk Support Arcade kan support worden omgezet in plezier, een spel waarbij iets op het spel staat, waarbij je een punt kunt scoren of kunt winnen van een collega. Wanneer je medewerkers gaan concurreren en samenwerken, zal het niet lang duren voordat je de resultaten omhoog ziet schieten. Een beetje plezier zal een groot verschil maken, niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor klanten die hulp nodig hebben.

2. De onderliggende boodschap: Houd uw medewerkers gemotiveerd.

Keep-support-agents-motivated-with-the-gamified-help-desk

Iedere dag komen medewerkers binnen, nemen ze telefoontjes aan en versturen ze e-mailtjes, tot ze het gewoonweg geen zin meer in hebben en gaan er zelfs daarna nog mee door. Je hoeft geen hogere wiskunde te beheersen om te beseffen dat het motiveren van deze medewerkers een belangrijke factor is om uw support resultaten te doen stijgen. Door hen punten te laten scoren en door het toekennen van trofeeën, kan je een hele nieuwe dimensie aan hun werk toevoegen – iets boeiends en leuks – dat de meest saaie dagen ook zal veranderen in productieve dagen. En als ze eenmaal in het spel gegroeid zijn, zullen ze alleen maar meer willen.

3. Krijg het team op één lijn, voor wat betreft support doelstellingen.

Align-customer-support-objectives-with-business-goals

Als je eenmaal hebt bedacht hoe het werk leuker te maken voor uw medewerkers, is de volgende stap om ze te bewegen in de richting van de zakelijke doelen die een onmiddellijke impact op uw klanten zullen hebben. Een KPI op zich is niet echt een doel, of wel? Een van de manieren om dit te bewerkstelligen is door uw support doelstellingen om te zetten in opdrachten, waarbij je punten toekent aan agenten bij de voltooiing hiervan. De mogelijkheid om opdrachten op maat te creëren, verkrijgbaar met tools zoals Freshdesk kan het leven gemakkelijker maken voor managers, vooral wanneer er een stortvloed aan deadlines aankomt.

4. Identificeren en stimuleren

41

Je waardeert medewerkers met punten, badges en trofeeën – geweldig. Maar hoe vertaalt zich dat in het echte leven? Je gaat iets nodig hebben dat ze iedere ochtend uit bed laat springen. Het opzetten van een goed systeem dat de voortgang van uw medewerkers analyseert, betekent dat je gemakkelijk bonussen en andere stimuli kunt opstellen voor de uitvoerders. Op die manier krijgen de medewerkers niet alleen een klopje op de schouder voor hun prestaties, maar ook iets dat van waarde is voor hen.

Is gamification de toekomst van customer support? Wij denken dat wel.